Αυτό το κέικ σοκολάτα-μπανάνα, είναι κολασμένα νόστιμο το άτιμο !! Ειδικά με την προσθήκη του γλάσου, την οποία μπορείτε να παραλείψετε, έχετε μία πιο κολασμένη απόλαυση μπροστά σας !!
Δεν χρειάζεται περισσότερη περιγραφή.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μουσική και υπομονή μέχρι να ψηθεί και σερβιριστεί !!
Υλικά:
Για το κέικ
- 150 γρ. αλευρι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγα bio
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ μπανάνες ώριμες πατημένες με το πιρούνι
- 1-2 κ.γ. κανέλα
Για το γλάσο
- 380 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη & τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπεικιν παουντερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τις μπανάνες. Χτυπάμε 1-2 λεπτά ακόμη για να ενωποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε πολύ καλά αλευρωμένη φόρμα 22 *11
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50΄
και στην συνέχεια στους 170 βαθμούς για ακόμη για 10΄.
Φτιάχνουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και τα κομματάκια κουβερτούρας, σε
χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κολήσει και καεί, με μια
σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο και
βελούδινο μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι για να γυαλίσει, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε να κρυώσει, γυρίζουμε σε μία πιατέλα, γλασάρουμε και σερβίρουμε.
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου