Όταν το κοιτάς δε φαίνεται σέξυ έτσι όπως είναι στρογγυλό και ζουμπουρλούδικο. Όμως στην πρώτη δαγκωνιά είναι οργασμικό. Αυτό το burger είναι απλό και μεγαλειώδες ταυτόχρονα.
Πάμε να το φτιάξουμε αμέσως !!
Υλικά για 2 burger:
- 1/2 κιλό κιμάς από βοδινό
- 1 αυγό
- μαγιονέζα
- μουστάρδα
- κέτσαπ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φέτες cheddar
- 4 φέτες μπέικον
- καστανή ζάχαρη
- κανέλα
- ντομάτα σε φέτες
- φύλλα iceberg
- 2 ψωμάκια από καλό φούρνο ή ακόμη καλύτερα με τον τρόπο που έχουμε δείξει εδώ.
Εκτέλεση:
Ζυμώστε τον κιμά με το αυγό και αλατοπίπερο. Βάλτε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Πρώτα φρυγανίστε τα ψωμάκια από την εσωτερική πλευρά για να θωρακιστούν και να νοστιμίσουν. Έπειτα, βάζουμε το μπέικον και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Μόλις καραμελώσει το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο γκριλ. Αν φτιάξετε περισσότερα burger είναι προτιμότερο να στρώσετε τις φέτες στη λαμαρίνα να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα και να ψήσετε 5 λεπτά.
Πλάθουμε 2 μπιφτέκια πλατιά και ψήνουμε 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι το τυρί, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να λιώσει.
Ετοιμάζουμε τα burger ως εξής. Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε από μία κουταλιά μαγιονέζα, μουστάρδα και κέτσαπ. Από πάνω τοποθετούμε το μπιφτέκι, τη ντομάτα, το iceberg και το μπέικον. Σκεπάζουμε με το ψωμάκι.
Τώρα κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στην απόλαυση. Μπουκιά και χάσιμο !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου