Κοτόπουλο στο φούρνο με μπύρα και κάνα δυό ακόμη υλικά.
Πως ??Πολύ απλά !!
Παίρνετε ένα βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο ζητάτε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες ή σε 4, πιο μεγάλα, κομμάτια.
Γεμίζετε μια λεκάνη με νερό και 3-4 κ.σ. ξύδι. Βάζετε το κοτόπουλο στο ξυδόνερο και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Οι παλιές νοικοκυρές λένε ότι μ' αυτό τον τρόπο "απολυμαίνεται" το κοτόπουλο και έτσι προφυλασσόμαστε από τη σαλμονέλα.
Καθαρίστε και κόψτε σε χοντρά κομμάτια 4 πατάτες, 5 κολοκυθάκια και 2 κρεμμύδια.
Κόψτε από το γλαστάκι σας 5-7 κλωναράκια λεμονοθύμαρο .
Στραγγίξτε το κοτόπουλο στο σουρωτήρι και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας το κρέας.
Τοποθετήστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο στη γάστρα, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το λεμονοθύμαρο και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Ανοίξτε μια ξανθιά μπύρα που σας αρέσει και περιχύστε το φαγητό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα στους 200 βαθμούς, αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη.
Σερβίρετε με 2 κ.σ. "μεθυσμένο" ζουμάκι ανά πιάτο.
Εγώ χρησιμοποίησα μία από τις αγαπημένες μου μπύρες, την βιολογική Brink's Rethymnian Blonde.
Δοκιμάστε τη και μαζί με το φαγητό σας, ταιριάζει απίστευτα !!
Ρίξε μια ματιά: OnePlate4all
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου