Δυσκολεύομαι να περιγράψω αυτή τη νοστιμιά.
Ίσως γιατί όση ώρα προσπαθώ να γράψω αυτή τη δημοσίευση, έβαλα την αγαπημένη μου μουσική, έφτιαξα ένα φρεσκοκομμένο, μυρωδάτο εσπρέσο και απολαμβάνω ένα (ακόμη !!) κομμάτι. Είναι τραγανό, μελωμένο, μοσχομυρίζει κανέλα και δεν θέλω να τελειώσει !!
Με λίγα λόγια, σπεύσατε προς την κουζίνα !!
Δε σας είπα το καλύτερο.... κόστος μόλις 2 ευρώ και χρόνος άντε μία ώρα, προετοιμασία και ψήσιμο !!
Ακόμη το σκέφτεστε ??
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 4-5 αχλάδια σε φέτες
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κύβο βούτυρο λιωμένο
Σε μια φόρμα με ανοιγόμενα τοιχώματα στρώνετε τη σφολιάτα, να πάρει στρογγυλό σχήμα κόβοντας με ένα μαχαίρι ότι περισσεύει. Τρυπήστε με ένα πηρούνι την επιφάνεια και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλλα.
Στρώστε τα αχλάδια να καλύψετε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλλα.
Πάνω στα φρούτα ρίξτε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βάλτε στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή στο ψυγείο για 35 λεπτά. Επειδή η σφολιάτα περιέχει βούτυρο όσο πιο παγωμένη είναι τόσο πιο τραγανή και ταυτόχρονα αφράτη γίνεται.
Ψήστε στη χαμηλή σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
Αφήστε 20 λεπτά να κρυώσει και απολαύστε !!
Επειδή η σφολιάτα ψήνεται χαμηλά και καραμελώνει δεν χρειάζεται ούτε μαχαιροπίρουνο ούτε πιάτο. Τρώγεται σαν πίτσα.
Extra tips:
- Αντικαταστήστε τα αχλάδια με μήλα ή ροδάκινα ή βερύκοκα αναλόγως την εποχή
- Αν δεν έχετε φόρμα με ανοιγόμενα τοιχώματα, μη σκάτε. Χρησιμοποιήστε όποιο ταψάκι έχετε ή στρώστε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου, απλώστε το φύλλο της σφολιάτας, γυρίστε το στις άκρες και γεμίστε το
Δες κι αυτό: μηλόπιτα με τραγανή ζύμη
all rights reserved
|
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου