Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ





Αν κάνετε δίαιτα πάχυνσης (!!) σας έχω την ιδανική συνταγή !!
Πλούσια τυρόπιτα με μπεσαμέλ και βούτυρο ανάμεσα στις στρώσεις των φύλλων. Δεν είναι για κάθε μέρα, εκτός αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία....
Που και που δικαιούμαστε να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια λιχουδιά. Όποιος διαφωνεί, να απομακρυνθεί από την οθόνη τώρα !! Οι υπόλοιποι απολαύστε υπεύθυνα !!
Βάλτε να παίζει δυνατά η αγαπημένη σας μουσική και μπείτε στην κουζίνα !!!

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 12 φύλλα
  • φρέσκο καλό βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 5 κ.σ. αλεύρι γιαόλες τις χρήσεις
  • 1.5 ποτήρι γάλα κατσικίσιο
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. φέτα καλής ποιότητας πικάντικη
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
  • 250 γρ. τυρομάλαμα ή χλωρή φέτα
  •  αλάτι
  • πιπέρι 
 Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.

Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ένα-ένα.

Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά, να πάει παντού.
Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα, τα οποία πάλι τα βουτυρώνουμε ένα-ένα.

Χαράσουμε σε ισόπαχες λωρίδες, χωρίς να τρυπήσουμε τα τελευταία φύλλα για να μη μας βγει η γέμισει από κάτω και, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα, στις αντιστάσεις.

Σ' αυτό το σημείο, προσέξτε καλά !!
Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν την κόψουμε. Ιδανικά πρέπει να μείνει 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί η μπεσαμέλ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μη παρασυρθείτε, όσο κι αν σας τρέχουν τα σάλια.
Κάντε ένα τεστ αυτοσυγράτησης, σ' αυτό το σημείο, γιατί μόλις κοπεί θα ξεχάσετε το όνομά σας !!

Extra tips:
  • Αν δεν βρείτε τυρομάλαμα ή χλωρή φέτα, προσθέστε παραπάνω από τα υπόλοιπα τυριά
  • Τρώγεται και με μέλι για πρωινό 
  • Μπορείτε να μειώσετε τα λιπαρά επιλέγοντας προϊόντα light 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

🍕 Pizza, baby! ! 🍕 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το φαγητό-σνακ-πρωινό-μεσημερ ιανό-βραδυνό ? ? Σπιτική δε, είναι ακόμη καλύτερη! ! Γίνεται τόσο εύκολα που πραγματικά είναι κρίμα να παραγγείλουμε έτοιμη.  Σε ένα μπωλ ανακατέψτε 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία τσιμπιά αλάτι, μισό φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τέλος 1 κούπα νερό. Ζυμώστε μέχρι η ζύμ η να μη κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 40 λεπτά.  Κόψτε 15 ντοματίνια στη μέση, στρώστε σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλατίστε και ψήστε στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν πατήστε τα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε. Έτοιμη η σάλτσα !!   Αλευρώστε τον πάγκο σας με καλαμποκάλευρο και ανοίξτε τη ζύμη. Λαδώστε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας. Απλώστε τη σάλτσα, ρίξτε τυράκι (ότι έχε

ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΨΗΤΟ

Οι περισσότεροι έχουμε προβληματιστεί πως θα ελέγξουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα των αλλαντικών που αγοράζουμε. Ακόμη και όταν επιλέγουμε μικρούς παραγωγούς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επεξεργασία που υφίστανται τα αλλαντικά, ακόμη και αν αυτή είναι σε μικρότερο βαθμό. Τα ειδικά αλάτια που χρησιμοποιούν οι αλλαντοβιομηχανίες είναι βλαβερά έως και καρκινογόνα.  Αν θέλουμε να καταναλώσουμε ζαμπόν είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε στο σπίτι, με απλό και φυσικό τρόπο, επιλέγοντας ένα κομμάτι κρέατος βιολογικό ή ειδικής εκτροφής. Υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι 3 κούπες νερό 3 κ.σ. αλάτι θαλασσινό 2 κ.σ. μέλι 1/2 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλούδα από βιολογικό πορτοκάλι 1 φλούδα από βιολογικό λεμόνι μπαχαρικά της αρεσκείας σας (αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλα, γαρύφαλο, κανέλα, κύμινο, πιπέρια, πάπρικα κλπ)  Εκτέλεση:  Ετοιμάζουμε την άρμη. Ζεσταίνουμε το νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε το μέλι και το αλάτι. Αφ

ΜΠΑΜΠΑΝΕΤΣΑ Ή ΜΠΛΑΤΣΑΡΑ Ή ΠΛΑΣΤΟΣ

Μπαμπανέτσα ή μπλατσάρα ή πλαστός! !  Πίτα χωρίς φύλλο, ιδιαίτερα προσφιλής κατά την κατοχή για ευνόητους λόγους. Συναντάται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τις παραπάνω ονομασίες και με μικρές παραλλαγές.  Η γιαγιά μου, ήταν διάσημη για τη μπαμπανέτσα της. Δεν πολυασχολιόταν με την κουζίνα. Ήταν γυριστρούλα!! Αλλά όταν καταπιανόταν έκανε θαύματα. Όσες φορές κ αν τη ρώτησα τις αναλογίες για τη μπαμπανέτα, άκρη δεν έβγαλα. Κι αυτό γιατί έβγαινε στο κηπάκι της μάζευε 2-3 χεριές χόρτα, έβγαζε 2 πράσα, άνοιγε τον τενεκέ που φύλαγε το καλαμποκάλευρο, έβγαζε από την άρμη ένα κομμάτι από το τυρί που της έδινε η κατσικούλα της, και σε λιγότερο από μία ώρα το σπίτι μοσχοβολούσε. Όλα τα υπολόγιζε με το έμπειρο με το μάτι της και τα δουλεμένα χέρια της. Όταν είχε κέφια άναβε τον ξυλόφουρνο και μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά.  Κατινάκι μου, για σένα !! Υλικά: 1/2 κ. Χορτα (σπανάκι,σέσκουλα, λάπατα κλπ)  1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο  2 πράσα σε ροδέλες  300 γρ. Φέτα σκληρή χ