Αν κάνετε δίαιτα πάχυνσης (!!) σας έχω την ιδανική συνταγή !!
Πλούσια τυρόπιτα με μπεσαμέλ και βούτυρο ανάμεσα στις στρώσεις των φύλλων. Δεν είναι για κάθε μέρα, εκτός αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία....
Που και που δικαιούμαστε να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια λιχουδιά. Όποιος διαφωνεί, να απομακρυνθεί από την οθόνη τώρα !! Οι υπόλοιποι απολαύστε υπεύθυνα !!
Βάλτε να παίζει δυνατά η αγαπημένη σας μουσική και μπείτε στην κουζίνα !!!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 12 φύλλα
- φρέσκο καλό βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 5 κ.σ. αλεύρι γιαόλες τις χρήσεις
- 1.5 ποτήρι γάλα κατσικίσιο
- 3 αβγά
- 200 γρ. φέτα καλής ποιότητας πικάντικη
- 200 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
- 250 γρ. τυρομάλαμα ή χλωρή φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ένα-ένα.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά, να πάει παντού.
Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα, τα οποία πάλι τα βουτυρώνουμε ένα-ένα.
Χαράσουμε σε ισόπαχες λωρίδες, χωρίς να τρυπήσουμε τα τελευταία φύλλα για να μη μας βγει η γέμισει από κάτω και, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα, στις αντιστάσεις.
Σ' αυτό το σημείο, προσέξτε καλά !!
Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν την κόψουμε. Ιδανικά πρέπει να μείνει 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί η μπεσαμέλ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μη παρασυρθείτε, όσο κι αν σας τρέχουν τα σάλια.
Κάντε ένα τεστ αυτοσυγράτησης, σ' αυτό το σημείο, γιατί μόλις κοπεί θα ξεχάσετε το όνομά σας !!
Extra tips:
- Αν δεν βρείτε τυρομάλαμα ή χλωρή φέτα, προσθέστε παραπάνω από τα υπόλοιπα τυριά
- Τρώγεται και με μέλι για πρωινό
- Μπορείτε να μειώσετε τα λιπαρά επιλέγοντας προϊόντα light
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου